Doğal Ve Sentetik Hammaddeler; Parfümcünün Paleti
Buradasınız: Anasayfa / Kokular
DOĞAL VE SENTETİK HAMMADDELER; Parfümcünün Paleti
DOĞAL VE SENTETİK HAMMADDELER; Parfümcünün Paleti

• Bir koku molekülü, hem uçucu olmalı hem de molekül ağırlığı 300’ün altında
olmalıdır. Normal olarak koku moleküllerinin kuvvetli bir hidrofobik bölgeleri ve
oldukça zayıf bir polar bölgeleri vardır.
• Bitkiler koku moleküllerinin ilk kaynağıdırlar. Bitki kokuları bitkilerin uçucu
yağında bulunurlar. Kokulu maddeler üç gruba ayrılırlar

• Bunlar:
• Taze bitki maddeleri. Parfüm, bitki taze iken ekstre edilir.
• Kuru bitki maddeleri. Kök, rizom, odun, yaprak, meyve, tohum, yosun,
reçine ve zamkları içerir.
• Bitki, meyve suyu ve destillenmiş su

• Bitkilerden uçucu yağı ayırmak için birçok teknik kullanılmaktadır. Bunlar, dijestiyon,
enfloraj, destilasyon ve basınçlı ve çözücülü ekstraksiyondur.
• Dijestiyon, çiçekleri yağ veya katı yağlarla işlemden geçirmektir. Yağ ve çiçek karışımı,
belirli bir süre hafifçe ısıtılır ve daha sonta yağ çiçekten ayrılır. Koku molekülleri , alkol
ile ekstrakte edilerek yağdan alınır.
• Enfloraj, dijestiyona benzerdir ancak ısı kullanılmaz.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın